Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фернандо Алонсо в Макларън от 2007 г

Фернандо Алонсо в Макларън от 2007 г

55
0

Фернандо Алонсо и Макларън официално обявиха, че са подписали договор и от 2007 г. обединяват силите си за спечелване на шампионата.

Преминаването на испанеца в тима на Сребърните стрели стана известно само наколко дни след новината, че Водафон ще бъде главен спонсор на отбора.

“Да станеш част от тим, който има токова силно желание за успех е сбъдната мечта за всеки пилот от Формула 1. За мен това ще бъде ново начало. Със сигурност ще ми е трудно да напусна Рено, но понякога възможностите, които идват са твърде добри, за да бъдат пропуснати. Радвам се, че вече можем да обявим новината официално, след като настоящият ми тим позволява и сега мога да се съсредоточа 100% и да защитя шампионската си титлата”, коментира Алонсо.

От своя страна Рон Денис заяви: “Винаги сме давали ясно да се разбере, че искаме да сме на върха, а единственият начим да го постигнем е да привлечем най-способните хора, най-добрите пилоти и спонсори”

Договорите на Кими Райконен и Хуан Пабло Монтоя ще бъдат подновени до края на сезон 2006. Тимът е в процес на разговори с двамата състезатели за тяхното бъдеще.

коментари