Начало Други Фернандо бил притеснен да не получи повреда в края

Фернандо бил притеснен да не получи повреда в края

35
0

Фернандо Алонсо призна, че е бил притеснен да не получи повреда в последната си серия от обиколки в 24-те часа на Льо Ман. Колата му Тойота с номер 8 издържа до финала и испанецът спечели прочутата надпревара още при първото си участие в тандем с Казуки Накаджима и Себастиан Буеми.

През миналата година Алонсо беше в челото в първото си участие в 500-те мили на Индианаполис, но двигателят му не издържа в края.

„Чувството е страхотно, каза Алонсо след финала. – Още съм малко в шок, защото бяхме толкова фокусирани върху състезанието и толкова стресирани в края, гледайки телевизионното предаване. Не съм свикнал да гледам състезателната ми кола. Обикновено съм в нея.

Бяха много напрегнати 24 часа, като двете коли бяха в една минута през почти цялото състезание. Не знам дали в  края не беше по-добре да поспя или да гледам MotoGP, вместо да чакам края на състезанието пред екрана.“

Алонсо каза още, че е много удовлетворен от това, че успял да победи специалисти сред пилотите в състезанията за издръжливост още при първото си участие в Льо Ман. Испанецът направи много силно каране в нощните часове, когато бе много по-бърз от Хосе Мария Лопес с другия прототип на Тойота.