Начало Автомобили Ferrari California GT

Ferrari California GT

90
0

След месеци на различни тийзъри и на шпионски снимки бяха пуснати първите официални снимки на изцяло новия GT California. Новият модел ще се предлага само като кабриолет и ще включва серия компоненти и детайли, които се ползват за първи път от италианската компания. Става дума за нов автоматичен сгъваем твърд покрив, средноразположен двигател зад предната ос, както и трансмисия с два съединителя.

И шасито, и каросерията са от алуминий, като за мощността се разчита на 4.3-литров V8 двигател с директен инжекцион. Новият агрегат позволява да се развиват максимално 460 к.с., които са на разположение при 7 500 об/мин. Това пък неминуемо означава, че новият California ще може да спринтира до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Въртящият момент се предава към задните колела посредством нова седемстепенна трансмисия с два съединителя, която се контролира от същата система за тракшън контрол, която се ползва и във Формула 1. Това обаче няма да бъде дебют за тази система в сериен автомобил, тъй като вече бе представена и в 599 GTB Fiorano. И за да се реагира адекватно на всичката тази мощ, се ползват въглеродно-керамични дискове, които са си стандартни.

Автомобилът ще бъде официално представен пред публика по време на автомобилното изложение в Париж през октомври. За сметка на това вероятно през идните седмици би трябвало да очакваме поне още официални снимки, както и малко повече подробности за италианския кабриолет.