Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе планира вътрешно преструктуриране във Ферари?

Маркионе планира вътрешно преструктуриране във Ферари?

36
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе проведе редица срещи тази седмица в базата на отбора от Формула 1 в Маранело, вследствие на които може да има вътрешно преструктуриране на екипа. На тях са били обсъждани мерки за спасяване сезона на Скудерията, който не върви съвсем според изискванията му. След 10 кръга от световния шампионат за 2016 г. Ферари е на второ място при конструкторите с 204 точки (Мерцедес води с 335). Пилотите на италианския тим Кими Райконен и Себастиан Фетел са съответно трети и пети при състезателите с актив от 106 и 98 точки.

До средата на сезона обаче Скудерията няма победа. Освен това изглежда, че екипът изостава в развитието на колите си и може би ще се бори не с Мерцедес за титли, а с Ред Бул за второто място при отборите.

Маркионе присъства на голяма част от проведените досега надпревари през 2016 г. След Гран при на Великобритания президентът на Ферари е изкарал няколко дни в Маранело, за да разбере защо прогресът не върви с желаните темпове. Според motorsport.com той се е срещнал с отделите, отговарящи за шасито и аеродинамиката, като е водил разговори както с шефовете на департаментите, така и с работещите в тях специалисти. Маркионе бил твърдо решен да разбере дали болидът SF16-H има по-висок потенциал за развитие, отколкото са му обяснявали хората от висшия мениджмънт.

Смята се, че Маркионе може да предприеме мерки след тези срещи, изразяващи се във вътрешно преструктуриране. Слухове за освобождаване шефа на тима Маурицио Аривабене например има от доста време.

Самият Аривабене отбеляза на Силвърстоун, че ситуацията в Маранело става сериозна. Според запознати обаче, неговият пост – засега поне – не е под заплаха, но оставането му ще зависи от втората половина от сезона.