Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари на първа редица в Унгария

Ферари на първа редица в Унгария

51
0

Себастиан Фетел с Ферари ще стартира от първа позиция в Гран при на Унгария, 11-и кръг от шампионата на Формула 1. Германецът изпревари с 0.168 сек съотборника си Кими Райконен, като по този начин двамата пилоти на Скудерията окупираха първата стартова редица.

От втора линия ще потеглят Валтери Ботас и Люис Хамилтън от Мерцедес, като британецът имаше проблеми с вибрации, а от трета Макс Верстапен и Даниел Рикиардо от Ред Бул.

Седми се класира Нико Хюлкенберг с Рено, но заради нерегламентирана смяна на скоростна кутия той ще потегли 12-и. Така 7-и и 8-и на трета редица ще бъдат Алонсо и Вандоорн, записвайки най-доброто класиране в квалификация за Макларън от началото на сезона.

В първата част на квалификацията най-бърз бе Фетел, пред Верстапен и Райконен, като разликите бяха много малки. От сесията отпаднаха Кевин Магнусен, Ланс Строл, Паскал Верлайн, Пол ди Реста и Маркус Ериксон. Разликата между Строл и заместилия Маса Ди Реста не бе голяма – 0.7 сек, при положение, че шотландецът няма никакъв опит с тази кола.

 

 

След втората част от квалификацията отпаднаха Палмър, Окон, Квят, Перес и Грожан. В същото време до 3-ата част достигнаха пилотите на Макларън – Алонсо и Вандоорн. Най-бърз в сесията бе Хамилтън с времето си от втория опит (при първия той излезе широко на завой 4), който заедно с Фетел слезе под 1:17 мин за обиколка. Себастиан бе на 0.1 сек от водача, а след него се класираха Верстапен, Райконен и Ботас.

 

 

При първите опити в 3-ата част Фетел бе най-бърз с 1:16.276 мин. Той бе с 0.3 сек пред Ботас и с 0.6 сек пред Рикиардо и Райконен. Хамилтън допусна сериозна грешка на завой 4 и се отказа от обиколката си. Верстапен направи своя тур малко по-късно и се нареди 3-и, като изпревари с малко Даниел и Кими. Разликата между двамата пък бе едва 2 хилядни в полза на пилота на Ред Бул. Шести бе Хюлкенберг от Рено, който беше по-бърз от двамата пилоти на Макларън.

При втория си опит Хамилтън изостана на 0.4 сек от Фетел и зае 3-а позиция. Ботас подобри времето си, но остана на 0.254 сек от лидера. Райконен обаче подобри значително времето си и стана 2-и на 0.168 сек. Така той избута Ботас и Люис на 3-о и 4-о място. Фетел от своя страна загуби време в последния сектор и не успя да свали още от върховия си резултат, но това нямаше значение. Това бе неговият втори полпозишън за сезона след този в Русия.