Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с най-агресивен избор на гуми от водещите отбори за Сингапур

Ферари с най-агресивен избор на гуми от водещите отбори за Сингапур

35
0

Пилотите на Ферари са направили най-агресивен избор на гуми от водещите отбори за Гран при на Сингапур. Това стана ясно, след като Пирели обяви кой пилот какви типове гуми е избрал за уикенда на трасето Марина бей.

Фетел и Райконен са подбрали по 9 комплекта ултрасофт, които за първи път ще бъдат използвани в Сингапур. Себастиан е заявил още 2 чифта суперсофт и 2 софт, докато финландецът е заложил на 3 суперсофт и 1 софт.

За сравнение при Мерцедес Хамилтън и Розберг са запазили по 7 комплекта ултрасофт. И при тях обаче има разлика при другите типове, като Люис се е спрял на по 3 чифта суперсофт и софт, а Нико на 2 суперсофт и 2 софт.

Пилотите на Ред Бул – Даниел Рикиардо и Макс Верстапен, също са заложили на по 7 комплекта ултрасофт, но за разлика от тези на Сребърните стрели, имат по 4 суперософт и 2 софт.

По правилник пилотите ще трябва да заделят по един комплект софт и суперсофт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията състезателите пък ще трябва да запазят един комплект ултрасофт.

Изборът на всеки пилот можете да видите в графиката вдясно: