Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще изпробва отново новия си под

Ферари ще изпробва отново новия си под

97
0
Кими Райконен,Ферари

Екипът на Ферари ще изпробва отново своя нов под в уикенда за Гран при на Мексико на пистата Ермано Родригрес. Скудерията го постави в болида си в началото на уикенда в Гран при на САЩ, но след петъчните тренировки се върна към старата версия.

Сега в Мексико тимът от Манаренло ще се опита отново да разбере как работи новият под и дали дава очакваното предимство спрямо предишния. В Остин тимът реши да премахне всички ъпгрейди от последните няколко състезания и това направи колата отново много конкурентна.

Планът за Мексико е в петък Фетел да кара с новия под, а Кими Райконен със стария, за да може да бъде направени директно сравнение между двата. Новият под се отличава с множество елементи в задната си част пред задните гуми.

Подобен подход е използвал и екипът на Ред Бул в новата версия на пода си, която изглежда ще бъде използвана в Гран при на Мексико.

Преди началото на уикенда Себастиан Фетел каза, че е важно тимът на Ферари да разбере защо новите елементи в последните състезания не са проработили и тимът да продължава да върви напред в развитието на колата.