Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел №1 и в третата тренировка, дъжд над Ред Бул Ринг

Фетел №1 и в третата тренировка, дъжд над Ред Бул Ринг

34
0
Дженсън Бътън,Макларън

Себастиан Фетел с Ферари беше най-бърз в последната трета свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Австрия на пистата Ред Бул Ринг. Германецът слезе единствен под 1:10 мин, като постигна 1:09,994 и изпревари само с 0,017 сек Люис Хамилтън от Мерцедес. При това постижението му беше с меките гуми, които са по-твърдите за този уикенд.

Това показа големия потенциал на Ферари да се бори с Мерцедес за полпозишъна в квалификацията след 2 часа. Отличната форма на Скудерията затвърди Кими Райконен с 3-ото си време. Розберг с другата кола на Мерцедес остана 5-и, като пред него изненадващо се вреди Серхио Перес с Форс Индия.

Седем минути след началото на тренировката започна леко да вали в сектор 1 и 2. Затова водещите пилоти излязоха рано на трасето и започнаха да правят бързи обиколки. Най-бърз първоначално беше Хамилтън, който записа 1:10,358 мин. След това Фетел слезе първи под 1:10 мин и то с меките гуми.

Половин час след началото на сесията Фернандо Алонсо спря с повреда на старт-финалната права. Тренировката беше спряна с червени флагове за окло 5 минути. Изглежда испанецът получи някакъв проблем със скоростната кутия, тъй като колата му изведнъж мина на неутрална предавка и спря.

Секунди след подновяването на сесията обаче над пистата заваля силно. Всички се прибраха в бокса, като Райконен направи лека екскурзия в зоната за сигурност, но се размина без повреди.

В края на сесията няколко пилоти излязоха да направят опознавателни обиколки. Райконен мина още два пъти през зоната за сигурност, а същото стори и Карлос Сайнц.Пилотът на Торо Росо беше най-бърз при тези много трудни условия. 

Изглежда, че и за квалификацията ни очакват подобни условия, което обещава много интересна битка.