Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Беше грешка в планирането във времето

Фетел: Беше грешка в планирането във времето

34
0

Втори на грида за Гран при на Бразилия ще се нареди Марк Уебър, който се справи по-добре с обърканите условия на пистата Интерлагос от съотборника си Себастиан Фетел. Австралийският пилот бе наистина доволен от постигнатата първа редица:

– В началото не се чувствах съвсем добре, но след това постепенно се появи повече сцепление. В последната част все вървях между полпозишън и трета позиция, като накрая допуснах грешка. Не беше лесно да се направят шест добри обиколки в тези условия, но съм много щастлив как карах, а момчетата в гаража свършиха великолепна работа.

Съекипникът му същевременно бе далеч от удовлетворението, след като не прескочи и първата част на квалификацията. Очевидно ядосан, той все пак опита да не пада духом, тъй като все още има шанс да се бори за световната титла във Формула 1.

– Имаше прозорец, в който условията на трасето бяха възможно най-добрите, но точно тогава бях в трафик. Накрая, когато вече бях на чиста писта, валеше здраво, имаше твърде много вода и бе невъзможно да си подобря времето. Всъщност въпросът не е в това, че нещо ни липсваше или по отношение на темпото. Просто неправилно планиране във времето – каза Фетел.