Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Добър резултат, но имаме още много работа пред себе си

Фетел: Добър резултат, но имаме още много работа пред себе си

33
0
2014,канада,Ред Бул,Себастиан Фетел

След силна първа част от състезанието и добър старт Себастиян Фетел изостана зад съотборника си Даниел Рикиардо заради разлика в стратегиите и прекалено дълго движение зад Нико Хюлкенберг. След като пилотите на Мерцедес получиха проблеми той успя да стигне до третото място, изпреварвайки Серхио Перес в предпоследната обиколка. Малко след това последва и ужасяващият удар между Маса и Перес, от който Фетел за негово щастие се размина само с уплаха, виждайки неконтролируемо летящия бразилец в огледалата си за обратно виждане.

„Имах голям късмет, благодаря на Господ, че всичко се размина“, обясни Фетел след финала. „Видях, че са много близо един до друг и после просто видях нещо бяло, което профучава покрай мен. Отворих завоя и Фелипе мина покрай мен. Късмет е, че го видях навреме.

Искам да поздравя Даниел. Едва в края на състезанието успяхме да настигнем колите на Мерцедес, които ставаха все по-бавни. Загубих прекалено много време зад болидите на Форс Индия. Първо зад Нико, после зад Перес и Даниел. Това разбира се не бе добре за нашата стратегия. След като след първия стоп излязох зад Хюлкенберг всичко се обърка. В края благодарение на проблемите на Перес със спирачките успях да го изпреваря, въпреки че видяхте, че дори с DRS, а той без задвижващите от Мерцедес коли продължават да са много бързи.

Бяхме обаче прекалено бавни на правите, за да успеем да ги изпреварим. Първата победа на Даниел и първата за Рено в новата ера разбира се е чудесна. Предстои ни обаче още много работа. Въпреки че Мерцедес остават много напред, деня бе добър за нас.“