Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел доволен от второто място в квалификацията

Фетел доволен от второто място в квалификацията

36
0
2013,Бахрейн,Нико Розберг,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел се класира на второ място в днешната квалификация в Бахрейн. Германският пилот на Ред Бул постигна време, по-слабо от това на победителя Розберг с 0,254 сек. Въпреки че не успя да спечели обаче световният шампион обясни че не е разочарован от представянето си в тренировката за време.

„Първо искам да поздравя Нико. Той направи много силна финална обиколка“, каза Фетел на пресконференцията след края на квалификацията. „Това бе неговия ден. Когато минах през старт финала знаех, че не съм първи. Видях на един от екраните, покрай които минавах, че съм втори, но не знаех с колко съм изостанал. Обиколката ми бе ОК. Когато видях изоставането ми стана ясно, че дори и с перфектна обиколка едва ли можех да бия Нико.

Въпреки това съм доволен. Хубавото е, че успяхме да спестим гуми в днешната квалификация. В неделното състезание това ще е важно, защото отново ще се реши от износването на гумите.

Със сигурност е добре, че ще стартирам от първа редица. Мисля, че сме добре подготвени за състезанието. Дали стратегията ни ще е печеливша ще видим в утрешния ден. Трябва да се движим в челната група. Оптимист съм за състезанието, защото колата функционира по-добре от вчера, когато не се чувствах особено добре в нея.“