Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел доволен въпреки спуканата гума

Фетел доволен въпреки спуканата гума

44
0
2013,Себастиан Фетел,Спа

Себастиян Фетел не смята, че той е направил нещо, което да е причинило спукване на задната му дясна гума, което прекъсна подготовката му във втората сесия на Спа днес.

От Пирели докараха в Белгия своите най-твърди смеси и предписа нови ограничения на наклона и налягането на гумите, за да предотврати риска от спукване. Задната дясна гума на болида на Ред Бул обаче се спука при серия от 11 обиколки, направени от Фетел със сместа медиум.

Попитан, дали той не е причинил спукването, минавайки през някой от бордюрите, германецът отговори:

„Не смятам, че съм направил нещо повече или по-малко от 10-те обиколки по-рано.“

Световният шампион обясни, че няма идея, какво може да е причинило спукването. Това обаче не развали настроението му след постигането на най-доброто време в петъчния ден.

„Все още не знаем какво точно се случи“, продължи Фетел. „Изведнъж просто загубих внезапно контрол върху задната част на колата. Ще трябва да анализираме внимателно случилото се. Като цяло обаче денят бе положителен за нас.“

Неговият съотборник Марк Уебър, който остана на второ място обясни, че не се притеснява от проблема на съотборника си.

„Докато не разберем, какво е причинило спукването, няма от какво да се притесняваме в момента. Щяха да ме извикат, ако имаше някакъв проблем. Всичко изглежда обаче като нормално спукване на гума.“