Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Два часа на това трасе са сериозна битка

Фетел: Два часа на това трасе са сериозна битка

32
0
2013,Ред Бул,Себастиан Фетел,Сингапур

Себастиян Фетел направи невероятно състезание в Сингапур след като отвя без проблеми конкурентите си. Въпреки че колата за сигурност стопи преднината му, след рестарта той без особени проблеми правеше обиколки по-добри от тези на останалите си съперници с повече от 2 секунди. В крайна сметка завърши с половин минута пред втория Фернандо Алонсо, записвайки своята 33 победа във Формула 1

„Невероятно е това, което екипът ни постигна”, заяви Фетел след финала. „Това, което се случи не е плод на късмет или случайност. Това бе резултат от яката работа на всички в нашия отбор.

Понякога нещата са много напрегнати и не можеш да си позволиш да се отпуснеш. Състезанието тук за мен бе такова, защото е много дълго и ми се струваше, че ще продължи вечно. Към края обаче можех да си позволя само да контролирам преднината си.

Помогна ми разбира се и това, че разполагах с нов комплект супер меки гуми за разлика от останалите, които караха със стари медиум. Имаше доста неща, които можеха да се объркат. За радост обаче всичко бе наред и всички сега сме подгизнали след двучасовото потене.

Определено не е лесно при тези условия. Два часа на това трасе са си сериозна битка. Това е едно от най-сериозните предизвикателства за цялата година. Винаги, когато минаваш за последен път през старт-финалната права чувството е чудесно.

На старта бе доста оспорвано и трудно. Не успях да спра Нико в първия завой, но трябваше да запазя вътрешната линия. Тогава той изпусна точката за спиране и отвори повече завоя. Това ми помогна да го изпреваря.

Темпото ми в началото бе много добро и успях да отворя сериозна разлика. Появяването на колата за сигурност в никакъв случай не ни помогна. След прибирането й обаче колата ни бе невероятнна и успях отново да натрупам преднина. В края бе удоволствие да се кара на това лудо трасе. Наслаждавам се на момента и на подобни дни. Затова обичам и този спорт. Удоволствие е да караш подобна кола.”