Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Един от най-добрите ни дни в Бахрейн

Фетел: Един от най-добрите ни дни в Бахрейн

35
0
2014,Бахрейн,Ред Бул,Себастиан Фетел

Докато пилотите на Мерцедес без проблеми оглавяваха класирането, световният шампион Себастиян Фетел завърши на десето място първата свободна тренировка на 1,9 сек зад победителя Хамилтън. Във втората, която както квалификацията и състезанието ще се проведе на тъмно, силите му стигнаха за седма позиция на 1,3 сек от британеца. Въпреки това той гледаше по-скоро позитивно на случилото се в първия ден.

„Мисля, че преживяхме един доста добър ден за нас“, обясни Фетел. „Нямахме особено големи проблеми. Има още много да учим за новите системи, особено по отношение на сигурността. Също така и по отношение на настройването им. Бе много важно да направим повече обиколки. Смятам, че това бе един от най-добрите ни дни в Бахрейн, защото през зимата нещата изглеждаха доста по-зле.

Сега имаме много по-голяма увереност в силите си. Правим много повече обиколки. Имаме възможност буквално във всяка обиколка да научаваме нещо ново за трасето. Изпробвахме много неща. Понякога с успех, друг път с не толкова голям. Но това е нормално.

Трасето е много добре осветено и всичко се вижда прекрасно. Разбира се, че е малко по-различно, но не трябва особена адаптация. Най-голямата промяна е спрямо използваните за това трасе настройки. Става все по-бързо. Има неща, към които трябва да се приспособяваме за първи път, но се надяваме да подобрим още колата за утрешния ден.

Знаехме още от началото на сезона, че стартът му ще е доста труден. Годината обаче е дълга и може да се случат много неща. Мисля, че можем да бъдем доволни от това, което постигнахме до момента.

Чух доста неща по отношение на Михаел (Шумахер – б.а.), но смятам, че мога да имам доверие само, когато го чуя лично от определени хора. За съжаление още не съм имал възможност да се чуя с тях. Ако нещата са такива, каквито са написани, разбира се, че това е една чудесна новина, но в последните месеци се изписаха толкова неща, че не смея да се зарадвам. За всички нас в падока и разбира се най-вече за неговото семейство това бяха много трудни седмици. Всички много ще се радваме, Михаел да се възстанови.“