Начало Избрани Фетел и Шумахер ще обединят сили в Състезанието на шампионите

Фетел и Шумахер ще обединят сили в Състезанието на шампионите

1448
0
Себастиан Фетел и Мик Шумахер
Себастиан Фетел и Мик Шумахер, снимка ROC

Себастиан Фетел и Мик Шумахер ще обединят сили в Състезанието на шампионите. Специалната надпревара ще се проведе на лед и сняг в периода 28-29 януари 2023 г. Мястото на събитието отново ще бъде Пите Хавсбад в Швеция.

Фетел и Шумахер ще се състезават в индивидуалните надпревари в ROC. Също така за трети път в историята на състезанието двамата ще представят отбора на Германия в Купата на нациите.

Фетел сложи край на кариерата си в F1. За момента четирикратният световен шампион не е обявил плановете си за догодина. Има вероятност Състезанието на шампионите да се окаже единственото участие за Фетел през 2023 г. Германецът завърши на забележителното второ място в индивидуалните дуели през тази година. Германецът бе победен на самия финал от деветкратния световен шампион в WRC Себастиен Льоб на миналогодишния финал на ROC.

Фетел заяви, че се радва отново да си партнира с Шумахер в Състезанието на шампионите.

„Радвам се, че Мик отново ще се присъедини към мен в Състезанието на шампионите. Това ще бъде първото ми състезание след оттеглянето ми от F1“ сподели Фетел.

„Никой от нас няма голям опит на сняг и лед, така че в началото на тази година в Швеция се наложи да се учим малко повече. В крайна сметка изненадах себе си, тъй като стигнах до индивидуалния финал срещу Себастиан Льоб. Сега нямам търпение да се върна и да се съюзя с Мик, за да видим дали ще успеем да изведем отбора на Германия до още една титла в Купата на нациите на Състезанието на шампионите“, добави бившият пилот на Ред Бул, Ферари и Астън Мартин.

Междувременно това ще бъде първо състезание през 2023 г. и за Шумахер. Германецът напусна семейството на Ферари и се присъедини към Мерцедес. Там той ще изпълнява ролята на тестов и резервен пилот на германския производител. 23-годишният също призна, че е доста развълнуван отново да се състезава редом със своя сънародник и ментор.

„Страхотно е да се върна в Състезанието на шампионите и да видя отново всички пилоти там“, каза Шумахер.

„Още по-хубаво е, че и Себастиан ще също ще вземе участие в тази надпревара. Надяваме отборът на Германия да спази традицията да се бори за титлата в Купата на нациите на ROC.

„Наистина очаквам с нетърпение да карам отново на лед, както да прекарам време и да се боря с този впечатляващ списък от състезатели“, добави германецът.

Следващото издание на Състезанието на шампионите ще включва пилотът на Алфа Ромео Валтери Ботас, двукратният световен шампион Мика Хакинен, настоящия шампион в F2 Фелипе Другович и бившият пилот от F1 Дейвид Култард. Сред другите участници са Том Кристенсен, Джейми Чадуик, Тиери Нювил, Йохан Кристоферсон, Феликс Розенквист, както и Петер и Оливър Солберг.