Начало Други Фетел и Шумахер участват в Ралито на шампионите

Фетел и Шумахер участват в Ралито на шампионите

42
0

Себастиан Фетел и Михаел Шумахер са потвърдили участие в тазгодишното издание на Ралито на шампионите. След като се провеждаше на стадион Уембли през последните две години, събитието сега ще акостира в Китай, на стадиона от Олимпийските игри през 2008 година, известен като „Гнездото на птицата“.

Шумахер ще присъства за пореден път на надпреварата тази година, като с него ще кара пилотът на Ред Бул, Фетел. Така за трета поредна година двамата ще обединят силите си за Германия в битката при нациите.

„Винаги е забавно да се състезаваш в Ралито на шампионите“ – каза седемкратният световен шампион, който – подобно на останалите си конкуренти – ще участва и в индивидуалните състезания. В последните две години германецът губеше надпреварата на самия й финал.

„Това е идеалната комбинация от битки на пистата и забавление с публиката – като гостите усещат специалната атмосфера и се наслаждават, колкото и ние.“

„Очаквам с нетърпение да карам отново и тази година, като ми е любопитно да видя как ще реагират китайските зрители на шоуто в известния и красив Олимпийски стадион. Сигурен съм, че ще харесат едно събитие, което е забавлявало европейската публика в продължение на повече от 20 години“ – казва Михаел.

За първи път в историята си обаче събитието ще се проведе в работни дни – на 3 и 4 ноември (съответно вторник и сряда). Това е точно след финала на последното състезание от Формула 1 за сезона в Абу Даби.