Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Уебър готови за битка на Спа

Фетел и Уебър готови за битка на Спа

35
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел е поредният пилот от Формула 1, който заяви, че няма търпение да се върне на писта и отново да се състезава след цял месец без надпревари от световния шампионат.

Немският състезател на Ред Бул спечели на Спа-Фракоршамп в Белгия миналата година, но този сезон не се радва на такова превъзходство като през 2011-та.

Характерът на Спа се определя от заобикалящата я природа и това е една от любимите ми писти. Бях наистина много щастлив, когато спечелих там миналата година – сподели Фетел. – На това трасе има всякакви завои – ултрабързи, преминавани на средна скорост и бавни шикани, редуващи се с бързи прави. Разликата в надморската височина и непредсказуемото време превръщат състезанията в огромно предизвикателство, но пък всеки пилот обожава да бяга там. Хубаво е да се върнеш след лятната ваканция.

Марк Уебър спечели полпозишъна на Спа през 2010 г. и финишира втори тогава и през 2011-та.

– Това е възможно най-добрата писта, на която може да възобновим надпреварите. Конфигурацията е непроменена от доста време насам и притежава страхотен характер. Червената вода е много специална част от трасето: зрителите обичат да гледат преминаването на автомобилите там. Аз лично бих подканил всеки фен да отиде поне веднъж на живо на това място – просто е изумително. Спа е класическа писта, където Формула 1 е у дома си. Нямаме търпение да отидем там и да се борим за победа – заяви австралиецът.