Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Уебър очакват интересен уикенд на Каталуния и силно представяне на...

Фетел и Уебър очакват интересен уикенд на Каталуния и силно представяне на Ред Бул

35
0
Себастиан Фетел

Тимът на Ред Бул се труди упорито по време на тестовете през изминалата седмица на пистата Муджело.

В отбора са категорични, че победата на Себастиан Фетел в Бахрейн не е връщане към доминацията им от 2011 г. и съответно полагат страхотни усилия, за да останат в битката за успехите и този сезон. Самият пилот няма грандиозни очаквания за предстоящата Гран при на Испания, въпреки че знае наизуст Каталуния.

От всички писти, на които в момента се провеждат кръгове от шампионата на Формула 1, познаваме най-добре тази в Барселона. Придобитото по време на тестовете знание обаче не винаги помага месеци след това. Вятърът например често сменя посоката си и понякога може да те изненада неприятно, особено в първи завой. Но като цяло ако една кола върви добре там, аеродинамиката работи ефективно и т.н., би трябвало да е с хубаво поведение и на всякакви други трасето. Затова определено очаквам интересен уикенд – допълни двукратният световен шампион.

Съотборникът му Марк Уебър стана поредният състезател, когото слуховете пратиха във Ферари на мястото на Фелипе Маса.

Австралиецът обаче заяви, че не е подписвал нищо със Скудерията и е изцяло съсредоточен върху настоящата си работа.

Предстои първия европейски старт за сезона и ще видим какво ще се случи след наистина успешните за нас тренировки на Муджело – коментира Уебър. – Началото на изпитанията не бе леко, но приключихме на ниво и придобихме нова информация и разбиране за колата си. Харесвам пистата в Барселона, там също се трудим много, а и трасето е било благосклонно към мен в миналото. Спечелих полпозишъна на Каталуния през последните две години, а през 2010-а го превърнах и в победа, така че се надявам на силен уикенд – каза още той.