Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел изненадан: Изглеждахме доста близо до Мерцедес

Фетел изненадан: Изглеждахме доста близо до Мерцедес

35
0
канада,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел изглежда изпитваше смесени чувства след края на първия ден в Канада. В крайна сметка той завърши деня на трето място на половин секунда зад първия Люис Хамилтън. За пореден път обаче германецът имаше проблеми, този път отново със скоростите.

„За съжаление отново имахме проблеми със скоростите“, сподели германецът след края на първия ден. „Имаше въздух в едно от хидравличните съединения и решихме да подходим на сигурно, за да не рискуваме по-сериозна повреда. За радост успяхме бързо да се справим и да използваме полезно времето си на пистата. В сравнение с другите обаче изглежда имахме проблеми с ритъма заради проблемите. Изгубихме известно време, но като цяло всичко изглеждаше наред.

Успяхме да направим добри обиколки. Има още неща, които да подобрим и се опитваме, да изкараме максимума от колата. Но както очаквахме и тук Мерцедес са много силни. Като начало обаче нещата са приемливи. Разбира се, искаше ни се да направим повече обиколки, за да имаме повече данни за гумите. Като цяло обаче всичко е наред и е добре, че сме близо до коли в челото. Ако успеем да продължим в същия дух ще е много добре.

От една страна е радостно, че имаме нови проблеми. Защото ако имаме същите, които имахме и преди щеше да е дразнещо и да означава, че не сме научили нищо. Сега изглежда нещата се нареждат и затова е важно да продължим да подобряваме всяка система. Като се има предвид, че загубата на време е приемлива, всичко е ОК. Разбира се, надявам се утре и в неделя да нямаме подобни проблеми.

Трудно е, да покажем скорост особено на това трасе, защото тук се изисква пълно доверие в колата. Ние обаче бележим напредък и изпробваме нови решения. Понякога сме на правилна посока, понякога не, но това е напълно нормално.

Хубавото от равносметката след първия ден е, че в края бяхме доста близо до Мерцедес. Нещо, което сутринта определено не очаквахме. Иска ни се утре да сме още по-близо, но със сигурност това ще е трудно.“