Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел изненадан от Рикиардо

Фетел изненадан от Рикиардо

29
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел призна, че е изненадан от това колко добре се е адаптирал Даниел Рикиардо в Ред Бул за сравнително малкото време, през което е негов съотборник.

Австралиецът зае освободения от сънародника му Марк Уебър кокпит. Той познаваше голяма част от екипа още преди това, тъй като бе пилот на Торо Росо, но все пак трябваше да се напасне към новата среда, да се сработи с инженерите и механиците и т.н. Даниел явно се чувства добре досега – той прие философски всички, струпали се на главата му беди в двата състезателни уикенда досега и дори след дисквалификацията в домашния си старт на Албърт парк скоро отново се усмихваше.

Изминали са само две надпревари, но да, изненадан съм. Даниел направи много, много силен уикенд в Австралия – не само като класиране в състезанието, а като подход и резултати във всички сесии. Не допусна грешки, не излетя от пистата, имаше добра квалификация в трудни условия – в Австралия винаги е особено трудно, когато е хлъзгаво. След това направи още един силен уикенд в Малайзия. Трудно е, не знаеш какво да очакваш, защото е нов човек. Той ще стори всичкото по силите си, за да ме затрудни максимално – в известна степен точно това очаквам. Досега наистина се справя – обясни Фетел.

След като повтори още веднъж, че Рикиардо върши наистина много добра работа, четирикратният световен шампион каза, че ще има дни, в които Даниел ще е по-бърз.

Аз ще се постарая да ги огранича, той ще стори всичко да са повече. Така стоят нещата между съотборници. Сигурен съм, че ще става по-добър. Двамата караме една и съща кола и е неизбежно в даден момент да се борим за една и съща част от пистата – допълни германецът.