Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Жалко, че Шуми не можеше да е с нас на Състезанието...

Фетел: Жалко, че Шуми не можеше да е с нас на Състезанието на шампионите

42
0

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че жалко, че неговият сънародник Михаел Шумахер не е добре и не може да е тук при него след успеха на германеца в Състезанието на шампионите. Фетел за първи път спечели индивидуалната надпревара, като преди това имаше 6 успеха в отборната надпревара на нациите именно с Михаел в периода 2007-2012 г.

7-кратният шампион няма особен напредък по отношение на възстановяването си близо 2 години след инцидента си на ски във Френските Алпи. След 6 месеца в кома Шуми беше премесен в дома си в Швейцария през есента на 2014 г. Оттогава официална информация за състоянието му липсва, но изглежда, че то не е се е подобрило особено, имайки предвид изказванията на Флавио Бриаторе и Бърни Екълстоун от последните месеци, че не искат да виждат Михаел в сегашното му състояние.

„Жалко е, че той не може да бъде тук сега, каза Фетел по време на Състезанието на шампионите в Лондон. – Знаем, че Шуми продължава да се бори, знаем, че не е добре, затова му желаем само най-доброто. Като цяло е трудно да се говори по въпроса, но си мисля, че всеки един тук го познава лично. Михаел е добър приятел, който ни липсва.”