Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел категоричен: Не съм подписвал договор с Ферари

Фетел категоричен: Не съм подписвал договор с Ферари

33
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Където има дим, там обикновено има и огън – това се отнася и за слуховете отнасящи се до Себастиян Фетел и евентуалното му преминаване във Ферари, носещи се през последните няколко седмици. Според тях двукратният световен шампион е подписал със Скудерията предварителен договор, който трябва да влезе в сила от 2014 г. Все пак Фетел категорично отрича.

Сегашният контракт на германеца с Ред Бул изтича в края на 2014 г., но в последно време Стефано Доменикали направи редица комплименти на Фетел. Последният пък не крие, че е имал контакти с Ферари.

„Винаги сме били в контакт, но това че аз съм в падока и разговарям със Стефано Доменикали по никакъв начин не означава, че скоро ще карам за неговия отбор“, заяви Фетел пред вестник Билд.

След преподписването на договора между Марк Уебър и Ред Бул стана ясно, че „червените“ са се опитали да отмъкнат австралиеца. Вероятно идеята е била Уебър да замени Маса и да „пази“ място за своя настоящ съотборник.

„Чувствам се поласкан, че Доменикали и Лука ди Монтедземоло виждат в мое лице пилот, подходящ за Ферари“, продължава Фетел. „Това разбира се е голяма чест за мен, но не съм подписвал нищо с отбора и не съм стискал ръка в знак на устно съгласие.

Но ако питате всеки от 24-ата пилоти във Формула 1, дали биха карали през кариерата си във Ферари, съм сигурен, че всеки би отговорил: „Да, разбира се!“ Това се отнася и за мен, защото това просто е чудесен отбор. Но всичко и за двете страни трябва да е точно. Но кой знае. Може нещата да се развият по съвсем различен начин и аз да карам за други отбори. Има го и варианта да не карам за друг отбор освен за Ред Бул, защото никъде на друго място не могат да ми предложат толкова силен пакет.

Аз израснах в Ред Бул и ние сме като едно семейство. Харесва ми настроението и атмосферата в екипа. В такъв случай не може да се изнижеш през задната врата и да преговаряш тайно с друг отбор.“

Въпреки това не е необичайно, особено за Ферари, когато името на даден пилот се спряга за преминаване в екипа и в крайна сметка слуховете след няколко години се окажат верни. Както бе в случая с Алонсо.

„Фернандо съвсем скоро обясни, че още през 2005 г. е имал контакт с Ферари“, разказва Фетел. „И все пак едва през 2010 г. той премина в отбора. Това са пет години по-късно. Кой знае, какво ще стане след 5 г.“