Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Колата е добре балансирана, новостите помагат за управляемостта

Фетел: Колата е добре балансирана, новостите помагат за управляемостта

1976
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Майкъл Потс

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер се класираха трети и пети на стартовата решетка за Гран при на Испания. Съперниците от Мерцедес се наредиха пред тях, а помежду им се вклини Макс Верстапен (Ред Бул). След квалификацията Фетел заяви, че поне балансът на болида му е добър.

„Едновременно сме доволни и разочаровани”, каза Фетел

„Колата е добре балансирана и според мен наличните тук новости помагат за управляемостта. Очевидно е обаче, че все още не сме в желаната позиция, защото сме много бързи на правите, но губим прекалено много време в по-бавните завои. Резултатът е, че не сме начело и ще трябва да се потрудим сериозно. Въпреки всичко смятам, че наличието на добре балансиран автомобил може да доведе до хубаво състезание. Готов съм да дам всичко от себе си утре.”

Льоклер заяви, че се е надявал на различно представяне от петото място, което постигна.

„Работихме по намирането на точния баланс, особено с новите компоненти. За съжаление днес не постигнахме тази цел. В Q2 излязох настрани и повредих отделни части по колата, когато преминах върху бордюр. Отборът се опита да я поправи, за да продължа. След инцидента обаче балансът бе различен. Трябва да проверим данните, за да сме сигурни, че болидът е наред за състезанието”, обясни Шарл.

Шефът на Скудерията Матия Биното отбеляза, че квалификацията бе трудна за тима, както и целият уикенд на Каталуния досега

„Ситуацията при Шарл се усложни заради инцидента в Q2. Поправихме колата колкото можахме, но повредите повлияха на представянето му в Q3. Той трябваше да прави две бързи обиколки с един комплект гуми”, допълни той.

Според Биното сесиите на пистата до Барселона са показали на Ферари слабите места по автомобила на тима.

„Ще проведем необходимите анализи, включително и след състезанието, за да оформим цялостната картина. Дни като тази събота ти показват какво има нужда от подобрение и съм сигурен, че утре ще се представим по-силно”, допълни шефът на италианския екип.