Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Люис победи напълно заслужено

Фетел: Люис победи напълно заслужено

39
0
канада,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел стартира първи в Гран при на Канада, но на финала бе едва четвърти. Все пак това до някъде бе успех, защото ако бе останал на пистата подобно на Фернандо Алонсо можеше да се свлече още по-надолу.

„Мисля, че всичко се видя. Просто в края на състезанието гумите бяха тотално износени. А доста време изглеждаше, че ще успеем да приключим състезанието с едно спиране“, обясни пилотът на Ред Бул. „Нямаше никакви индикации и изведнъж времената се сринаха. Мисля, че взехме правилното решение. Бях на три секунди зад Фернандо, но в крайна сметка успях да го изпреваря.

Много може да се говори, ако знаехме нещата предварително, вероятно щяхме да направим друго нещо. Но това е живота. Мисля, че въпреки всичко направихме добър уикенд. Взехме важни точки и научихме важни поуки. Надявам се това да ни е от полза за следващите състезания.

Смятам, че направихме всичко правилно. Без второто спиране нямаше да можем да спечелим и това. Видяхте какво се случи с Фернандо, той просто нямаше никакъв шанс накрая. Задните гуми просто бяха свършили. Изведнъж нямаш никакво сцепление и трябва да се бориш безсмислено.

Донякъде бяхме изненадани, че Люис спря втори път. В този момент имах добро чувство за гумите. Затова и пробвахме да минем с едно спиране. Оказа се грешното решение. Но състезанието определено беше интересно.

Малко добри се изплаших, когато няколко обиколки преди края допрях стената. Мислех, че имам достатъчно място, но… За щастие нищо не се счупи. Просто в края давах всичко от себе си, за да наваксам поне една позиция. Перес обаче бе твърде далеч напред, но успяхме да изпреварим Фернандо. През миналата година имах катастрофа на това място. През следващата година ще се опитам да се държа далеч от стената.

Люис спечели заслужено. Във втората серия от обиколки той бе с коренно различно темпо от нас, бе много по-бърз. Освен това в стратегическо отношение взеха правилното решение, така че той заслужено победи.“