Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Мнозина пробваха да ни изиграят мръсни номера, но не се поддадохме

Фетел: Мнозина пробваха да ни изиграят мръсни номера, но не се поддадохме

94
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел едва си поемаше дъх от щастие след финала на Гран при на Бразилия. След това изживя още няколко нервни часа, докато най-накрая триумфът му бе официално потвърден от стюардите на надпреварата на Интерлагос.

В коментарите си след състезанието 25-годишният германец благодари безброй пъти на отбора си, заявявайки, че през целия сезон екипът е вършил страхотна работа въпреки всички пречки.

Останахме верни на себе си през цялата година, въпреки че имаше хора, които направиха неща, каквито на нас и през ум не биха ни минали. Мнозина пробваха да ни изиграят мръсни номера, но не се поддадохме и продължихме по нашия си път. Момчетата натискаха здраво до самия финал – заяви най-младият трикратен световен шампион.

През 2012 г. Ред Бул не бяха безапелационната доминираща сила, която помете всичко по пътя си през 2011-та. На отбора се налагаше неведнъж да променят RB8 – подът след Монако, картите за управление на двигателите след Германия и т.н. За някои наблюдатели думите на Фетел се отнасят за тези затруднения. Други обаче сметнаха, че изявлението му е насочено срещу тактиката на Ферари да фаворизира Фернандо Алонсо – за сметка на всичко останало. Трети споменаха неколкократно възраждания слух за това, че Себастиан има подписан предварителен договор със Скудерията от сезон 2014 г. нататък.

Някои хора наистина опитаха всичко – и в границите на нормалното, и извън тях, за да ни победят. И множеството неща, с които трябваше да се справяме през сезона, не направиха живота ни по-лесен – допълни пилотът и отказа повече да обяснява какво точно е имал предвид.

Според шефа на шампионите Кристиан Хорнер пък мръсните номера се дължат на успехите на Ред Бул. Според него е съвсем очаквано съперниците да опитат всичко, за да спрат хората му:

Формула 1 е труден бизнес и се бориш с наистина силни опоненти. Най-лесният начин да станеш възможно най-непопулярен е да постигаш успех след успех. Ние пренебрегнахме всички останали и се фокусирахме изцяло върху себе си.