Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел може да прекрати F1 кариерата си ако новият Астън Мартин не...

Фетел може да прекрати F1 кариерата си ако новият Астън Мартин не е достатъчно добър

2975
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Себастиан Фетел може да прекрати кариерата си във Формула 1, и то още по време на сезон 2022, ако новият болид на Астън Мартин не е достатъчно добър. Информацията е на немския сайт f1-insider.com. Според близкия до Фетел немски журналист Ралф Бах четирикратният световен шампион не е убеден, че работата в Гран при е достатъчно удовлетворяваща. Според него състезателят на Астън Мартин е намекнал за тази възможност още по време на представянето на новия AMR22.

„Всеки иска да побеждава, аз включително и никой не би стоял във Формула 1, ако мечтата му не е да печели. Аз не съм различен в това отношение“, заяви на презентацията Фетел.

Бах твърди, че това е бил намек за възможно оттегляне на немския пилот. Сега допълва, че според негова информация Фетел буквално „поставил ултиматум на колата си“. Първоначалната реакция на германеца след първите обиколки с AMR22 се смята за положителна.

„В бавните завои колата върви изключително бавно – като камион е. Това се дължи на увеличеното тегло. Но в скоростните криви е много бърза“, бяха първите коментари на Фетел

„Карането е наистина интересно. Вече знаехме, че новите 18” гуми няма да прегряват така бързо както предишните. При висока скорост обаче сцеплението се губи дори по-бързо, отколкото през миналата година. Явно причината е, че конструкцията на гумите е по-втвърдена. Сега трябва да изчакаме, за да видим как са ни времената спрямо останалите екипи“, каза още немският пилот.

Междувременно стана ясно, че Фетел е наел бившия личен треньор на Кими Райконен Майк Арнал. Световният шампион за 2007 г. се оттегли от Формула 1 в края на сезон 2021.

„Нов сезон, нов екип“, написа Арнал в Инстаграм. „Много се вълнувам, че тази година ще работя със Себастиан Фетел и Анти Контсас. Двамата с Анти ще си разделим състезанията наполовина.“

„Познавам Себ от много години, а и всички заедно (с Кими) бяхме съотборници във Ферари в продължение на четири сезона. Винаги сме се уважавали взаимно и сме страхотни приятели… Радвам се, че сега ще работим заедно“, допълни физиотерапевтът.