Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело и след третата тренировка в Индия

Фетел начело и след третата тренировка в Индия

38
0
2013,Индия,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел и отбора на Ред Бул останаха начело и след третата свободна тренировка в Индия. Световният шампион изпревари своя съотборник Марк Уебър в съкратената финална сесия преди квалификацията.

Фетел, който бе най-бърз и в петъчния ден се нуждаеше само от една обиколка с меките гуми, за да изпревари останалите с време от 1:25.332 мин. Той бе съсредоточил усилията си върху серия от дълги обиколки с този тип, който изглежда продължаваше да създава проблеми на пилотите със своя кратък живот. Германецът не направи дори една обиколка с медиум сместа.

Уебър пък завърши на половин секунда зад съотборника си. Трети пък е Фернандо Алонсо с изоставане от 0,7 сек. Нико Хюлкенберг за пореден път показа добро представяне и се нареди четвърти, доказвайки възходящата форма на Заубер. Пети е Ромен Грожан от екипа на Лотус.

Началото на сесията закъсня с 15 минути заради недостатъчно добрата видимост. В последствие обаче към тези 15 бяха добавени още 5 минути и така тя започна 20 минути след обявеното време и бе съкратена на 40 минути.

Това решение накара пилотите да се хвърлят в усилена работа в останалото време. Всички отбори изпитваха трудности със справянето с меките гуми, които изглеждат много бързи в една обиколка, но бързо се износват и влошават представянето си в дълга серия.

Единственият по-забележим инцидент в сесията бе пропуснатата точка на спиране от страна на Хюлкенберг при влизането в бокса, след което болида на Заубер удари леко един от механиците на екипа.