Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело след съботната свободна тренировка

Фетел начело след съботната свободна тренировка

34
0
2013,Нюрбургринг,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел от екипа на Ред Бул постигна най-добър резултат в третата свободна тренировка на пистата Нюрбургринг в Германия. Световният шампион изпревари с почти 0,7 сек втория, неговият сънародник Нико Розберг. Трета позиция пък зае съотборника на Фетел, Марк Уебър.

Пилотите на Ред Бул отново задаваха темпото, като постигнаха най-добри времена при използването на по-твърдата смес медиум. В края на едночасовата сесия всички пилоти направиха излизания и с меките гуми. Тук болидите на Ред Бул отново показаха превъзходство, като между тях все пак успя да се вклини Нико Розберг от отбора на Мерцедес. Той отново използва развитата от екипа система за пасивен DRS. Неговият съотборник Люис Хамилтън пък явно отново изпитва трудности в намирането на оптималните настройки, като дълго време механиците правиха промени по окачването му.

Пилотите на Ферари, Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, завършиха сесията с четвърти и пети резултат. Двамата продължават да не могат да намерят достатъчно темпо в къса серия от обиколки. Все пак обнадеждаващо за тях бе, че успяха да изпреварят Кими Райконен с Лотус, завършил на шесто място.

Самият Хамилтън пък се нареди седми, на повече от 1,2 сек от най-доброто време. Десетката пък се допълни от Ромен Грожан (Лотус), Нико Хюлкенберг (Заубер) и Адриян Сутил (Форс Индия).

Пилотите на Мерцедес остават фаворити за квалификацията въпреки добрите резултати на съперниците им от Ред Бул. Очакванията са за борба между пилотите на двата отбора за спечелването на първата позиция на старта.