Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело след съботната свободна тренировка в Белгия

Фетел начело след съботната свободна тренировка в Белгия

45
0
2013,Ред Бул,Себастиан Фетел,Спа,Червената вода

Себастиян Фетел от екипа на Ред Бул постигна най-добро време в последната свободна тренировка. Германецът изпревари само с 0,1 сек Фернандо Алонсо, който показа добра форма със своето Ферари. На трето място остана съотборника на Фетел, Марк Уебър.

Добро впечатление в съботната сутрин направи и Жан-Ерик Верн от отбора на Торо Росо. Зад французина се наредиха Фелипе Маса с Ферари и Дженсън Бътън от Макларън. В топ 10 влязоха още Естебан Гутиерес (Заубер), Ромен Грожан (Лотус), Нико Розберг (Мерцедес) и Кими Райконен (Лотус).

Третата свободна тренировка започна на сухо трасе, като температурата на въздуха бе 20 градуса, а тази на асфалта само с три повече. Пилотите продължаваха да работят по подготовката си за състезанието, като в голямата част от сесията опитите бяха с по-твърдата смес, където най-добър резултат даде Жан-Ерик Верн. Едва в последните 10 минути бяха направени опити и с гумите медиум.

Проблемите с баланса при излизанията с твърдите гуми бяха видими при голяма част от пилотите. Нестабилността на задната част бе ясно изразена. Люис Хамилтън се завъртя на влизането в Автобусната спирка, докато Фелипе Маса пък имаше проблеми на влизането в Пуон. Райконен от своя страна също имаше проблеми при влизането в Сурс. Пастор Малдонадо имаше проблем подобен на Маса на Пуон, където при спускането задната част бе склонна към поднасяне.

Голяма част от пилотите имаха проблеми на Автобусната спирка, където предните гумите бяха склонни към блокиране, което водеше до нестабилност на предната ос.

Очакванията за квалификацията са отново за борба между болидите на Ред Бул и Мерцедес, въпреки че до този момент от уикенда Нико Розберг и Люис Хамилтън не показват особено впечатляващи резултати. Много по-добре се справят пилотите на Ферари, които за първи път от дълго време може да се намесят в борбата за разпределението на местата на първа редица.