Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Надявам се на победа в неделя

Фетел: Надявам се на победа в неделя

29
0
2012,канада,Кристиан Хорнер,Ред Бул,Себастиан Фетел

Първият ден в Канада протече доста противоречиво за Себастиян Фетел. От една страна той се класира на четвърто място с изоставане от малко под 0,272 сек спрямо водача Хамилтън, като пред него се наредиха и пилотите на Ферари. От друга той имаше интересен инцидент с Бруно Сена на шикана преди старт-финалната права и дори бе предупреден от комисарите, защото при опит да изпревари бразилеца там го натиснал към стената. Въобще, как би могъл да се опише днешния ден?

„Направихме доста обиколки днес и нямахме особени проблеми. Дори мога да кажа, че сме доволни. Надяваме се утре да направим още една крачка напред.

Мисля, че е трудно да се оценят разликите през днешния ден, но смятам, че доста коли са близо помежду си. До сега почти не съм гледал времената, така че ми е трудно да кажем, точно къде се намираме. Важното за мен обаче е, че следобед се чувствах малко по-добре. Успяхме да изпълним програмата си и повече гледахме нашето положение, отколкото това на останалите.

В началото на днешния ден използвахме доста сензори, защото през това време е трудно да се извади максимума от колата. Вместо това го използвахме, за да проверим откъде точно минава въздушния поток. За да го разберем по-добре и за да го използваме ни бяха необходими подобни инструменти.

За инцидента със Сена нямам какво да кажа като цяло. И двамата сме на едно мнение. Със сигурност нямаше никакъв умисъл и той също нямаше проблем с това. За съжаление обаче не всички споделят нашето мнение.

Разликата между двата типа гуми не е толкова голяма, колкото бе в Монако. Говорим за няколко десети от секундата. Смятахме, че ще завали следобед и затова още сутринта пробвахме супер меките гуми.

Мисля обаче, че в квалификацията ще се използват меките гуми. Те разбира се са и по-издръжливи. Но в третата част вероятно ще заложим на супер меките. Мисля, че както в Монако, така и тук няма да има сериозни изненади. Все още не съм печелил тук, но се надявам в неделя това да се промени.“