Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело до обед в последния ден на Херес

Фетел начело до обед в последния ден на Херес

55
0
Себастиан Фетел

Себастиян Фетел записа най-добър резултат преди обед в последния ден изпитания на пистата Херес де ла Фронтера в Испания. На втора позиция зад него се нареди новото попълнение на Заубер, Естебан Гутиерес, а трети остана Люис Хамилтън, чийто Мерцедес вчера показа завидна издръжливост след направените от Нико Розберг 148 обиколки.

Температурите сутринта на Херес бяха доста ниски, едва надвишавайки 5 градуса. Това обаче не попречи на пилотите да се захванат за работа веднага след отварянето на питлейна.

Работата не започна добре обаче за Ферари и Педро де ла Роса. Още на втората инсталационна обиколка испанецът спря колата между 7-и и 8-и завой след като секунди преди това сериозни кълба дим бяха започнали да излизат от нея. Притичалият веднага на място маршал не използва донесения за целта пожарогасител, но инцидентът стана причина Де ла Роса да не излиза повече до обед. Проблемът се оказа в скоростната кутия и от отбора се заеха с възстановяването на колата. Все обаче още не е ясно, дали Ферари ще продължи работата си след обяд или ще стегнат багажа си малко по-рано от предвиденото.

Люис Хамилтън даде най-добре време в началото на деня, но скоро то бе подобрено от Серхио Перес. Заубер за първи път в изминалите дни показа проблем, след като Естебан Гутиерес спря на трасето. Оказа се обаче, че това не е действителен проблем, а отново точно засичане на разхода на гориво, заради който мексиканецът и колата му трябваше да бъдат прибрани в бокса с камион.

Райконен, който се движеше трети в този момент, изпробваше различни варианти на изпускателната система. Оказа се, че тази монтирана на колата му явно дава добри резултати, след като финландецът поведе с време малко над 1:19 мин.

Себастиян Фетел обаче бе първият пилот, който успя да слезе под тази граница, при това с доста. Германецът постигна време от 1:18.565 мин., което не бе подобрено до обед.

Въпреки че на Херес няма официална обедна почивка, сесията все пак бе прекратена, като причина за това стана сериозна дупка от външната страна на бордюра на девети завой. Голяма част от персонала на пистата и дори членове на някой отбори се заеха с опасния участък. Работата по него обаче изглежда ще бъде продължителна.

 

1. С. Фетел         Ред Бул 1:18.565 мин. 56 об.

2. Е. Гутиерес      Заубер   +0.104 сек.  58 об.

3. Л. Хамилтън Мерцедес   +0.340         59 об.

4. К. Райконен  Лотус       +0.350         30 об.

5. С. Перес     Макларън  +0.379         43 об.

6. Ж.-Е. Верн Торо Росо   +0.766         38 об.

7. Ж. Бианки Форс Индия +1.124         37 об.

8. В. Ботас       Уилямс      +1.861         39 об.

9. Ш. Пик      Катерам      +3.354         44 об.

10. Л. Разиа  Маруся        +7.231         33 об.