Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с най-добро време в сутрешната сесия от 5-ия ден

Фетел с най-добро време в сутрешната сесия от 5-ия ден

3574
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел с Ферари записа най-добро време в сутрешната сесия от 5-ия ден на тестовете на отборите от F1 на Каталуня. Германецът постави най-меките гуми С5 за кратка серия от обиколки. В най-добрата 4-кратният шампион постигна 1:16.841 мин. Той навъртя и най-много турове от всички – 49.

Постижението му не е особено впечатляващо с оглед на това, че миналата седмица със същите гуми Валтери Ботас с Мерцедес записа 1:15.732 мин. Вчера Кубица с Алфа Ромео също с С5 постигна 1:16.942 мин.

Трябва да се отбележи обаче, че тази сутрин първо пистата не беше в оптимално състояние като сцепление заради падналия дъжд. Освен това в най-добрата обиколка Фетел разви само 312 км/ч на финалната права с активиран DRS. А това говори, че в Скудерията пак използват ниски режими на работа на мотора.

Отново много силно постижение записа Ланс Строл с Рейсинг Пойнт. С гуми С3 канадецът постигна 1:17.118 мин. и се нареди втори за сесията. След него останаха Николас Латифи с Уилямс и Ландо Норис с Макларън с постижение с гуми С3. Топ 5 допълни Макс Верстапен с Ред Бул, който записа много добро време с С2.

Заради валежите пистата сутринта беше мокра и пилотите караха с гумите интермедия в първия 1 час

След това те започнаха да слагат сликове. Джовинаци с Алфа Ромео предизвика първото спиране на сесията. Той излетя на 4-и завой и удари задната част на болида в стената. Италианецът успя да се върне на пистата, но задното крило беше сериозно повредено, като парчета от него паднаха на трасето.

Верстапен изпробва ново предно крило в болида на „биковете“, като излезе с огромни структури, пълни с тръби на Пито. Той предизвика второто спиране на сесията, като излетя на завой 5 и спря в чакъла.

На същото място грешки допуснаха още Фетел и Ботас, но те успяха да се измъкнат от чакъла. Себастиан при връщането си на трасето изхвърли много камъни и това наложи третия червен флаг за деня.