Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз във втората тренировка, но отново с проблеми

Фетел най-бърз във втората тренировка, но отново с проблеми

41
0

Себастин Фетел с Ферари беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Австрия. Той постигна 1:09.600 мин със супермеките гуми и изпревари само с 11 хилядни от секундата Нико Розберг с Мерцедес. Трети остана Кими Райконен с Ферари, следван от приятната изненада Пастор Малдонадо с Лотус.

Фетел обаче едва ли е останал особено доволен от това, след като отново получи повреда в скоростната кутия. Същото нещо се случи и в първата сесия. Сега 25 минути преди края германецът съобщи по радиото за проблема, след което му беше съобщено, че не може да направи нищо и трябва да се прибере в бокса.

За втората тренировка повечето пилоти излязоха сравнително рано на пистата, заради увеличилата се възможност да завали дъжд. Трасето обаче остана сухо, като температурите останаха сравнително ниски.

В началото поведе Райконен, чието постижение след това беше подобрено от Хамилтън, който слезе до 1:10,137 мин. След това Ледения отново излезе напред, ставайки първият пилот с постижение под 1:10 за уикенда до момента. Малко след това той допусна грешка на последния завой, но овладя колата и се размина само с кратка екскурзия в зоната за сигурност. Розберг обаче отново подобри времето си и поведе в класирането с 0,2 сек пред Кими.

С поставянето на супермеките гуми начело излезе Фетел и остана там до края, като пилотите започнаха да правят състезателните си симулации. В тях най-добре изглеждаха Розберг и Райконен. Нико с меките гуми успя да слезе под 1:13 мин, а Райконен беше най-бърз от всички със състезателно темпо със супермеките.

Много проблеми имаше шампионът Люис Хамилтън, който остана едва 5-и, на половин секунда от Фетел. Той така и не успя да направи бърза обиколка със суперсофт. И при трите си опита той допускаше грешки – на първия, след това на последния и накрая отново на първия завой. Той явно не намери добри настройки на болида си със суперсофт и не излезе за нов опит със същия тип гуми.

Отново проблеми имаше екипът на Макларън. 41 минути преди края на сесията Бътън се оплака от загуба на мощност. Той се прибра в гаража и не се появи повече на пистата. Оказа се обаче, че същият проблем има и в колата на Алонсо, който също трябваше да прекрати участието си в сесията. Съответно двамата останаха много назад – Алонсо 16-и, а Бътън 18-и.

Доста пилоти изтърваха точката на спиране на първия завой и излязоха в зоната за сигурност. Сред тях бяха Перес, Верстапен, Хамилтън и Грожан, като всички се разминаха с по-сериозни поражения по колите. 

Пълните резултати от втората тренировка можете да видите ТУК