Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Накрая успяхме!

Фетел: Накрая успяхме!

30
0

Себастиан Фетел опази надеждите си за световната титла с прекрасна победа в Гран при на Япония. Немският пилот на Ред Бул води на практика от старта до финала, като без проблеми изгради ритъм и не позволи на никого да застраши позицията му. Контрастът с проблемите в Сингапур и трошенето на елементи тогава бе огромен.

– Бяхме доста уверени, че ще успея да запазя позицията си на старта, но ситуацията бе по-напрегната от очакваното! В първия завой видях сребърна кола отляво, но тъй като бях от вътрешната страна запазих предимството си. След това карах на ръба, колкото мога и в голяма степен контролирах надпреварата. Исках малко да се позабавлявам, след като сложих меките гуми, но инженерът ми се обади да ги пазя – и две обиколки по-късно излезе сейфти кара! Представянето ни в последните няколко състезания бе ту добро, ту не толкова, но накрая успяхме – коментира щастливият Себ.

Австралийският му съекипник тръгна от пита и изкара много трудно състезание. Направи общо пет бокса и въпреки че в края записа най-бързата обиколка, това не бе никаква утеха.

– Трябваше да спра два пъти в бокса през първите две обиколки и всичко приключи още там. Поне тествахме някои неща за предстоящи надпревари – просто това бе всичко, което можехме да свършим – каза Марк Уебър.