Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Намираме се едва в началото на уикенда

Фетел: Намираме се едва в началото на уикенда

31
0
2013,Индия,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел бе доволен от началото на уикенда в Индия, където записа най-добро време и в двете свободни тренировки. Пилотът на Ред Бул отново имаше проблеми със системата KERS на своя болид, но въпреки това успя да остави своя съотборник Марк Уебър зад гърба си.

„Мисля, че дотук се справихме много добре, както сутринта, така и следобед“, заяви Фетел в края на деня. „За момента се движим по програма.“

В края на второто излизане с меките гуми обаче шампионът почувства загуба на сцепление в задната ос и в последствие се задържа за известно време в бокса.

„Дълго време преглеждахме колата преди отново да изляза на пистата. Все още не е ясно, дали ставаше дума за проблем. Със сигурност не е било нещо сериозно, защото дългата серия от обиколки в последствие бе доста добра.

Но трябва да изчакаме и да не правим прибързани заключения. Днес е едва петък. Тук през годината не се провеждат много събития и това си пролича и днес. Натоварването за меките гуми е сериозно. Веднага се забеляза тенденцията, че с тях в неделя едва ли ще успеем да направим много обиколки. Като цяло обаче балансът ни е много добър. Имали сме доста по-неприятни петъчни дни.“