Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не очаквах толкова лесна победа

Фетел: Не очаквах толкова лесна победа

48
0
Себастиан Фетел

„Знаех, че разстоянието до първия завой не е особено голямо“, обясни Фетел след финала на надпреварата. „Трудно е да се каже, кой тръгна най-добре на старта, защото бяхме три коли в пакет, но все пак мисля, че Люис се справи по-добре от мен. Това обаче не ме извади от равновесие и просто се подготвих за следващите две прави. Знаех, че особено на втората има много силен насрещен вятър. Така че не ми бе особено трудно да го изпреваря и дори не се наложи да си играя много с KERS. Използвах го в края на последната права и успях. Не знаех какво ще направи той, взе лявата част от трасето, но ми остави достатъчно място. Беше много коректен. После беше лесно. Дръпнах бързо напред.

Така че после нямах притеснения, че ще ме настигне и благодарение на DRS да ме изпревари. В първия сектор благодарение на сянката успяваше да доближи за малко, но после нямах проблеми.

През нощта спах много добре и сутринта, когато се събудих си помислих, че имам много добър шанс да спечеля. Но като цяло никой от нас не мислеше, че ще се представим по този начин, още повече, че уикендът не започна особено обнадеждаващо.

В квалификацията обаче намерихме правилния ритъм. Имахме различна стратегия, която днес обаче не ни помогна особено много, защото меките смеси държаха значително повече, отколкото всички мислеха.

Колата бе фантастична по време на цялото състезание. Накрая дори можах да постигна и най-бърза обиколка. Надпреварата бе прекрасна, достави ми огромно удоволствие. Имах достатъчно предимство, за да контролирам събитията през цялото време. Искам да благодаря на целия тим и да пратя много, много поздрави в родината си.“