Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не съвсем доволен въпреки най-доброто време в петък

Фетел не съвсем доволен въпреки най-доброто време в петък

34
0
Себастиан Фетел

Въпреки обичайната картина от последните няколко състезателни уикенда, а именно Ред Бул над всички останали още в петъчния ден, световният шампион Себастиян Фетел не бе съвсем доволен от колата днес.

„Мисля, че можем да подобрим още нашето представяне“, заяви Фетел след края на петъчните тренировки. „Колата се представя добре, но може и по-добре. Винаги се опитваме да подобрим представянето си. Особено важно ще е работата с гумите и тяхното запазване.

В дълга серия от обиколки е трудно да се поддържа постоянен ритъм. Задните гуми се износват сериозно, но смятам, че това е била картината и при останалите.“

Именно тук германецът вижда възможност за подобрение. Поведението на колата с малко гориво пък било доста добро, въпреки че той бе възпрепятстван по време на бързата си обиколка с медиум гумите от жълти знамена, развети заради завъртането на Алонсо.

„Целта ми не е да спечеля още тук титлата си. Вниманието ми е насочено изцяло към мен, колата, гумите и т.н. Това е и задачата за петъчния ден. Да се подготвим максимално добре за състезанието. Резултатите от днес не са толкова важни и са второстепенни. Хубаво е обаче, когато си начело и когато знаеш, че ще можеш да се бориш за победа. Останалото не е толкова важно.

Това трасе винаги дава сериозно удоволствие при каране. То обаче продължава да е трудно за пилотите и гумите. Ще бъде решаващо да се намери оптималната стратегия за неделното състезание. Смятаме, че има още какво да подобряваме и усилията ни ще бъдат насочени към това. Въпреки че сега колата върви добре, няма гаранция, че уикендът ще завърши успешно за нас.“