Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не се числя към фаворитите

Фетел: Не се числя към фаворитите

67
0
Бархрейн,Ред Бул,Себастиан Фетел

Според постигнатите днес времена и резултати изглежда, че в екипа на Ред Бул бавно започват да напипват правилния път. Във вторите тренировки днес в Бахрейн Себастиян Фетел записа трето време, докато сутринта бе втори. Неговият колега Марк Уебър пък бе втори следобед.

Началото на уикенда в Китай обаче също бе подобно, така че Фетел определено не е спокоен, защото миналата седмица в събота бе едва 11-ти, а в неделя след проблеми с гумите в края на състезанието остана пети.

„Мисля, че в Китай получихме отговори на нашите въпроси, което ни помогна за старта на уикенда тук в Бахрейн“, обясни Фетел. „Сега ще трябва да видим, къде се намираме в сравнение с конкуренцията. Заради сериозните температури тук, гумите се износват доста бързо. Но това е така за всички отбори.

Видя се, че всички болиди се пързалят доста, дори когато са с много бензин. Ще е доста трудно да се намери точната стратегия за неделния ден. Все още е много трудно да се правят каквито и да било прогнози. Като цяло съм доволен от видяното днес. Направихме доста обиколки и свършихме всичко, което бяхме планирали. Сега ще трябва да видим, дали се движим в правилната посока.

Смятам, че други са фаворитите. Ние трябва да продължим да се концентрираме върху собственото си представяне, защото знаем, че ни очаква още много работа. Ще трябва да изчакаме. Може би направихме добра крачка напред, но утре ще се види горе-долу, къде се намираме спрямо конкуренцията, защото утре всички ще сме с едно количество гориво.“

За момента изглежда, че Марк Уебър се справя по-добре с новата изпускателна система на Ред Бул. Поне в Китай австралиецът бе по-бърз от своя съотборник.

„Смятам, че тук ще е по-различно, условията са много различни от тези в Шанхай. Много по-топло е и затова е трудно да се правят каквито и да било сравнения. Мисля обаче, че получената информация ще ни помогне да разберем по-добре нашия пакет.“

По време на втората тренировка в десети завой, където често се случват завъртания и се изпуска точката за спиране, Фетел почти се удари със своя идол Михаел Шумахер. Младежът се опита да мине от вътрешната страна, а 7-кратния шампион защити позицията си и не позволи да бъде изпреварен. Ненужна ситуация в тренировките, която обаче явно е доставила удоволствие на Фетел.

„Все едно че бяхме на състезание. За съжаление и на двамата този случай ни костваше време. Всеки се опитва да направи чиста обиколка, за да почувства напълно колата си. Така че обиколките и на двама ни отидоха в кофата, но поне ни направи удоволствие.“