Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не смята използването на колата от 2007 г. за недостатък

Фетел не смята използването на колата от 2007 г. за недостатък

43
0

Това, че екипът на Торо Росо ще започне новия сезон с проверения болид от 2007 г. не е недостатък според Себастиян Фетел и ще има своите предимства.
И докато повечето екипи бързат с развитието и подготовката на новите коли, то по-малкия „брат” в семейството на биковете ще заложи на вече изпитаното от края на миналия сезон оръжие. На старта на сезона в Мелбърн тимът на Герхард Бергер и Диди Матешиц ще използва подобрена версия на STR-2, като новата кола се очаква да се появи в последствие.
Все пак според Себастиян Фетел STR-2B се е представила доста добре по време на тестовете във Валенсия през миналата седмица.
„В момента колата се представя доста добре”, обясни младата надежда пред колегите от formula1.com. „Новата кола ще се появи след три-четири състезания, а до тогава ще се състезаваме с доразвитата от миналата година кола.”
Германецът дори смята че това ще е предимство за него и отбора, защото той познава колата отлично, а освен това проблемите с надеждността от 2007 г. били преодолени. Той дори се надява, че в началото на сезона ще може да блесне, докато останалите отбори станат наясно с колите си, който може и да създадат проблеми в първите състезания на екипите си.
„От една страна искаме да се убедим, че STR-3 се развива в правилната посока”, обясни Фетел. „За това и в първите състезания ще разчитаме на вече доказаната техника. Трябва да имаме конкурентно способна кола веднага след като другите тимове изгладят недостатъците в новите си коли.”