Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не смята, че поведението на RB8 ще се влоши; Уебър ядосан...

Фетел не смята, че поведението на RB8 ще се влоши; Уебър ядосан от обвиненията

43
0
Себастиан Фетел

Последните промени в конструкцията на Ред Бул RB8 няма да повлияят сериозно на представянето на Ред Бул, твърди Себастиан Фетел. Съотборникът му в екипа Марк Уебър пък заяви, че е ядосан от непрекъснатите обвинения в нелегалност срещу шампионите, довели до поредните разследвания и промяна в дизайна на болидите им.

ФИА нареди на тима от Милтън Кийнс да премахне отворите в пода – специален материал за които може да откриете в новия брой на списание ClubS1 (150) – след оплаквания от противникови отбори, въпреки че по-рано през сезона ги бе приела за отговарящи на правилата.

Не ми пука. Не вярвам, че това ще има кой знае какъв ефект върху представянето ни на пистата. Според мен е по-важно да уцелим налягането в гумите – заяви Фетел. – Всъщност ние изпробвахме много различни неща, някои от които проработиха, а други не. Не смятам, че имаше нещо нередно в колата ни за Монако или преди този старт. Както и да е, повтарям – едва ли ще има някаква съществена разлика. Но е срамота как се променят позициите ту на една, ту на друга страна. Наистина е много трудно да се разбере какво става.

Победителят от Монте Карло Уебър пък не скри разочарованието и яда си от продължаващите обвинения срещу Ред Бул. Неговият успех не бе оспорен от съперниците, но съмненията относно конструкцията на RB8 бяха разнищвани дни наред от медиите. Крайното решение на ФИА бе обявено от мнозина за поредна проява на непостоянство в тълкуването на правилата.

Не мисля, че бих разбрал дали има промени по пода или не. От гледната точка на пилот не смятам, че ще има каквато и да е промяна в поведението на болида. Няма да ни повярвате, но така или иначе изпитахме някои промени за Валенсия и една от тях бе под без каквито и да е дупки, при това още преди промяната в правилото. А що се отнася до печеленето на състезания с нелегален автомобил – не обръщам внимание на много определения за себе си, нямам нищо против да критикуват карането ми, но няма да търпя обвинения за това, че колата ми не отговаря на изискванията. Това, честно казано, ме вбесява – призна австралиецът.

Той допълни, че RB8 е преминал всички тестове и проверки след надпреварите в Бахрейн (където спечели Фетел) и Монако.

Колата ни бе легална в началото на сезона. Правилото го промениха сега, но ще продължим напред. Отборите, съмняващи се в легалността на болида ни, не протестираха в Монако – допълни Уебър.