Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нямам намерение да се отказвам скоро

Фетел: Нямам намерение да се отказвам скоро

2418
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че няма намерение да се отказва от Формула 1 в близко бъдеще. Пилотът на Ферари завършва своя 12-и пълен сезон в спорта, като досега спечели 4 титли.

През последните 2 години обаче той допусна много грешки, които му костваха възможността да се пребори за короната през 2018 г.

Започнаха спекулации, че германецът може да се оттегли от спорта още след края на тази година, въпреки че има договор с Ферари и за следващата.

По думите на Фетел обаче това няма да се случи скоро. През следващия сезон той отново ще бъде съотборник с Льоклер в Скудерията.

„Не, със сигурност няма да се отказвам скоро. Мисля, че възрастта не е от толкова ключово значение при нас в F1, колкото в някои други спортове, каза Фетел пред DPD. – В крайна сметка ако си достатъчно добър за нещо, значи си достатъчно млад.

Във Формула 1 съм от 12 години. И сега имам доста различна перспектива за живота спрямо преди. Преценявам нещата от по-далеч и не толкова бързо. Според мен е лукс да имаш още няколко години в спорта. Нямам намерение да се отказвам в близко бъдеще.“