Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нямаме фундаментален проблем

Фетел: Нямаме фундаментален проблем

117
0
Себастиан Фетел

Световният шампион Себастиан Фетел заяви, че в новия болид на Ред Бул няма фундаментална грешка, която да пречи за по-добри резултати от постигнатите в първите състезания, за каквато започна да се говори.

Имаме просто няколко проблема, които събрани заедно ни попречиха до момента плюс не толкова добър шанс (като радиото в Австралия например). Като цяло обаче колата има много по-добър потенциал, който още не сме използвали на 100% – заяви германецът без да конкретизира в кои области са били неприятностите.

Той бе изключително дипломатичен и когато бе попитан от френски колега дали причините за проблемите не са в променените правила за новия сезон.

Със сигурност промяната в регламента не ни помага. Загубихме прилепяне, но същото се случи и с всички останали – каза германецът. – Нашите решения просто не са напълно окончателни и имаме още доста работа по колата, по намирането на баланса й и всичко останало.

Фетел призна още в тази връзка, че RB8 не е никак лесна за каране кола.

Доста е нервна и не бих казал, че се чувствам много комфортно – откровен бе Себ, който продължава да бъде свеж и усмихнат, макар и видимо по-зрял.