Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Оправихме нещата в хода на квалификацията

Фетел: Оправихме нещата в хода на квалификацията

51
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви след края на днешната квалификация, че в никакъв случай не е бил сигурен в успеха, а още по-малко може да бъде уверен в предопределеността на утрешното състезание предвид развитието на състезанията тази година.

Уикендът бе отличен за нас вчера и тази сутрин, но квалификацията започнахме доста далеч от добрата скорост – каза той, след като за трети пореден път спечели първата позиция във Валенсия и за втори пореден старт през този сезон след Канада. – Полека се оправихме с промени в диференциала и крилата, но за края имахме само един чифт гуми и бях наясно, че трябва всичко да е перфектно и то се получи, достатъчно бе за първата позиция.

Фетел обясни, че за разлика от съотборника си Марк Уебър не е имал проблеми с колата, а грижите на Марк сутринта са били със спирачките, но той не знае какво се е случило след обяд.

Германецът обясни още, че не се притеснява от наличието на доста нови елементи в колата си, независимо от горещото време в утрешното състезание и че всъщност доста от нещата са били успешно изпитани в петък.

Според Фетел не бива да се правят сравнения в стратегиите със състезанието в Канада, защото гумите са различни, пистата е друга и няма как да се търси аналогия в подхода.