Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел определи Ферари и Мерцедес за основните си съперници

Фетел определи Ферари и Мерцедес за основните си съперници

73
0
Себастиан Фетел

Ферари и Мерцедес ще основните съперници на Ред Бул по време на уикенда за Гран при на Канада според Себастиан Фетел.

Трикратният световен шампион приключи първия ден тренировки на седма позиция, но заяви, че поведението на колата му на пистата Жил Вилньов е на ниво.

Усещането на трасето бе доста добро. Трудно е да се разбере какво правят съперниците по отношение на гориво, серии и т.н. Но мисля, че като цяло направихме добри сесии и добра финална серия. Въпреки това смятам, че има какво да подобрим. Мерцедес изглеждаха много бързи, така че да видим какво можем да направим утре. Един поглед към времената показва, че Мерцедес имат скорост, Ферари изглеждат много конкурентоспособни както в дълги, така и в къси серии. Затова според мен то ще са двата ни основни съперника. Никога не бива да забравяме Лотус – те могат да са изненада в състезанието и да издържат повече от всички останали. Трудно е да се каже (каква е ситуацията). Необходимо е да държим под око всички изброени екипи – заяви Фетел.

Според немския пилот основният фактор, с който отборите трябва да се справят този уикенд, е времето. То повлия и на петъчните тренировки – първата бе почти изцяло на мокра писта.

Следобед за щастие можахме да караме на сухо, но пак доста време бе хлъзгаво и с ниско сцепление. Освен това бе доста хладно, така че доминиращият фактор е времето – допълни той.

За Марк Уебър денят бе доста добър, въпреки че трасето ще се променя още до края на уикенда. Австралиецът обясни, че е събрал известно количество информация за гумите във втората тренировка.

Новите гуми са наред – не се и очакваше да са твърде различни от досегашните. Щеше да е хубаво да поработя повече с тях, направих едва пет обиколки, но пак е по-добре от нищо – каза още той.