Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел отказа да коментира инцидента с Алонсо

Фетел отказа да коментира инцидента с Алонсо

49
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел отказа да коментира инцидента си с Фернандо Алонсо (Ферари), заради който бе наказан с преминаване през питлейна на Монца. Немският пилот на Ред Бул заяви, че всичко е минало, решенията са взети и изпълнени и няма какво повече да се каже по въпроса. Единствено каза, че от негова гледна точка не е трябвало да бъде санкциониран, но не той решава.

И той, и целият екип на Ред Бул ще се постараят да забравят максимално бързо днешната Гран при на Италия, в която нито Фетел, нито Марк Уебър видяха карирания флаг.

– Открих, че имам проблем около 300 метра преди да спра колата. Беше алтернаторът – подобна повреда на тази от вчера сутринта. Загубихме точки днес, но дадохме най-доброто от себе си. Виждаше се, че темпото ни не е толкова силно, колкото на лидерите. С оглед липсата на достатъчно скорост надпреварата вървеше добре. На следващите писти няма толкова много дълги прави, така че ще се борим там – сподели Себастиан.

Уебър тръгна от 11-та позиция на грида, но се наложи да се прибере тур преди финала.

– В края на състезанието не ми бяха останали задни гуми. Нико Розберг идваше зад мен и неговите бяха в по-добро състояние, тъй като бе спирал два пъти в бокса. Заради това трябваше да продължавам да натискам. Накрая изтървах колата на Аскари. Успях да не се ударя в стената, но гумите бяха фатално повредени, а и се притеснявах да не строша и нещо по болида. При 330 км/ч не виждах пистата, така че решихме да се прибера – обясни австралиецът.

Това е първо състезание без каквито и да било точки за Ред Бул от Корея през 2010 г.