Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Пилотите готови да дискутират с ФИА суперлицензите

Фетел: Пилотите готови да дискутират с ФИА суперлицензите

32
0

Себастиан Фетел е категоричен, че Асоциацията на пилотите от Формула 1 (GPDA) има желание да работи с ФИА, за да се намери адекватно решение на конфликта със суперлицензите. Пилотът на Ред Бул отрича възможността да има бунт на пилотите в откриващата Гран при на Австралия.

Пилотите са недоволни от факта, че суперлицензите им отново поскъпват и смятат, че въпросните увеличения са неоснователни.

И въпреки че президентът на ФИА, Макс Мозли, каза миналата седмица, че петъкът в Австралия може да бъде прекалено спокоен, ако проблемът не бъде решен, то Фетел отрече възможността за някаква форма на протест.

„Всички трябва да внимават как третират тази тема, тъй като тогава може да се появят заглавия от рода на „Пилотите са недоволни” или „Пилотите подготвят удар”.

„А никога не е ставало дума за някакъв протест. Но е факт, че не сме доволни от начина, по който ни бе представено увеличението на суперлицензите.”

„Готови сме да си сътрудничим с ФИА. Но тепърва предстои да се види какво ще стане в бъдеще.”

Фетел каза, че всички пилоти, включително и тези, които не са членове на GPDA, подкрепят каузата и искат някакво решение от ФИА.