Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Постигнахме супер резултат

Фетел: Постигнахме супер резултат

61
0
2013,Малайзия,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел спечели втора поредна победа в квалификацията през тази година. В последните секунди на третата част той отвя конкуренцията, след като малко преди това влезе за втори комплект гуми интермедия.

„Постигнахме супер резултат“, радваше се Фетел след квалификацията. „Заради метеорологичните условия се получи малко хаотична сесия. Имахме план за действие, при положение, че завали. Но не бяхме много сигурни, че ще стане. В крайна сметка обаче изпълнихме плана си, който замислихме сутринта.

Като цяло смятахме, че още от началото на квалификацията ще вали, но това както се видя не се случи. Така че заложихме на карани медиум гуми. Това бе трудно, защото конкуренцията бе сериозна и отпадането във втората част бе на косъм. Мисля, че дъждът ми помогна. Защото иначе вероятно щеше да се наложи да излизам още веднъж, на мокра писта нямаше да има начин да подобря времето си. Но нещата за щастие се получиха.

В последната част, при постепенно изсъхващата писта бе ясно, че ще е добре да се сменят гумите. Това впечатление се потвърди. Направихме всичко както трябва, но нещата бяха на кантар, защото не бе ясно, дали няма пак да завали. Все пак балансът ми с интермедия бе много добър.

Накрая бях изненадан от сериозната си преднина. Направих добра обиколка, въпреки че условията не бяха лесни. На някои места още бе мокро, на други изсъхна. Като цяло обаче можем да сме доволни от тази сесия. Успяхме да спестим и гуми, което може да се окаже важно утре. Знаем, че разполагаме с бърза кола, но всичко зависи от гумите. Те за съжаление не разполагат с дълъг живот, особено когато не са в работна температура. Трябва да успеем да разберем, как да се справим с тях.

Утре може и да завали. Тук вали всеки ден. Това може да ни помогне, а може и да ни попречи. Целта ни е да завършим на позицията, от която започваме състезанието. Ще бъде дълго състезание.

Трудно е в момента да се оцени баланса на силите. Аз съм много доволен от настройките на колата си. Ако сравним положението с миналата година тук, направили сме голяма крачка напред. Надявам се да триумфираме и след карирания флаг.“