Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Повредата ни коства победа

Фетел: Повредата ни коства победа

45
0

Повреда в двигателя на Ред Бул RB6 принуди Себастиан Фетел да намали рязко темпото, с което вървеше начело в Гран при на Бахрейн. Немският пилот водеше от самия старт, поддържайки аванс от около до 3 секунди, когато усети загуба на мощност и трябваше да се бори да стигне до финала.

– Контролирах надпреварата и всичко вървеше гладко. Смятам, че бях наясно със състоянието на гумите и спирачките си във всеки един момент. И след това нещо се счупи. За щастие успях да продължа и да финиширам 4-и. Но трябваше да спечелим днес. Повредата ни коства много, макар поне да спечелихме 12 важни точки – каза Фетел.

Осма позиция спечели пък Марк Уебър, от чиято кола блъвна огромен облак дим в началото на надпреварата. Проблем обаче нямаше и австралиецът продължи.

– Беше нещо като задръстване. В първи завой се борех с пилотите на Мерцедес, а след това трябваше да решим как да ги изпреварим. Беше много, много трудно да си близо до колите отпред. Не бе най-вълнуващата ми Гран при – следвах скоростни кутии цял следобед, но пилоти от толкова висока класа като тези пред мен рядко допускат грешки. Опитвах упорито, но Дженсън [Бътън] и Михаел [Шумахер] не сбъркаха – коментира той.