Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Правилно ни оставиха да се борим с Райконен

Фетел: Правилно ни оставиха да се борим с Райконен

59
0

Себастиан Фетел смята, че във Ферари са постъпили правилно да пуснат него и Кими Райконен да се състезават свободно по време на Гран при на Русия. Финландецът стартира по-добре от 5-а позиция и излезе 3-и в първата обиколка.

След това при рестарта след колата за сигурност беше изпреварен от Ботас. По-късно след втория сейфтикар Фетел мина пред финландеца, но последният не се даде лесно. Той дори запази позиция пред Себ, но за целта мина напряко през зоната за сигурност и трябваше да пусне Фетел, за да не бъде наказан.

„Мисля че и двамата с Кими се забавлявахме, заяви Фетел след състезанието. – Аз излязох отпред и ми беше малко по-забавно отколкото на него. Щеше да бъде погрешно по радиото да ни отнемат вълнуващата битка. Знаех, че ресрата ще бъде добра възможност (да изпреваря Райконен). Опитах от външната страна, бяхме много близо. Но той беше коректен, остави ми достатъчно място и беше добра битка. Не мисля, че в 10-ата обиколка можеш да мислиш за такива работи (заповеди от бокса), свободни сме да се състезаваме. Беше твърде рано.”