Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел притеснен от колите с KERS

Фетел притеснен от колите с KERS

42
0

Себастиан Фетел изрази притеснение от темпото, показано от автомобилите с KERS и кара по-балансирано днес, за да запази двигателя за надпреварата, имайки предвид малкото му останали агрегати до края на сезона.

„Днес бе много изненадващо да видим времената, както и това кой е в челото и кой е в средата на класирането. Няма проблеми с нас и всичко мина по план. Знаехме, че ни очаква труден петък с ограничен километраж заради малкия брой двигатели, които ни останаха до края на сезона. Използвахме обиколките, с които разполагахме днес и всичко изглеждаше ОК. Все още имаме какво да подобрим, затова сега трябва да видим кой е бил бърз и кой си е играел с количеството гориво в резервоара. На този етап изглежда невъзможно да се предрече кой ще бъде на върха“, смята Фетел, който даде 18-то време и в двете сесии.

Съотборникът му Марк Уебър пък напусна пистата днес със смесени чувства, след като имаше проблем с електрониката в автомобила си и завърши двете тренировки съответно на 9-та и 14-та позиция.

„Смесен ден. Имахме електрически проблем във втората сесия, който вероятно ни коства излизане и половина, затова момчетата трябваше доста да се съвземат, за да оправят колата. Изминатите километри са важни тук, защото това е първият път, в който караме на Монца тази година, а по принцип тестваме тук преди това. Това винаги е било уникално за каране трасе – с високи максимални скорости и криволичене на колата постоянно, затова карането днес ми бе приятно. Трябва да намерим малко по-добро темпо, но съм сигурен, че утре ще можем да се включим в борбата“, каза австралиецът.